Acıbadem Trafik Sigortası

Trafik sigortası motorlu araçlar için devlet tarafından yaptırılması zorunlu tutulan bir sigorta çeşididir.

Acıbadem Trafik Sigortası

Trafik sigortası motorlu araçlar için devlet tarafından yaptırılması zorunlu tutulan bir sigorta çeşididir. Zorunlu trafik sigortası sayesinde trafikte seyir halindeyken meydana gelen maddi hasarların karşılanması amaçlanmıştır. Dolaylı olarak trafik güvenliği konusunda olumlu sayılabilecek bir zorunluluktur.

Trafik sigortasının zorunlu olmadığı yıllarca birçok sürücü ve araç sahibi bu sigortayı yaptırmaktan kaçınmaktaydı. Ancak günümüzde sigortası yapılmayan araçlar trafikte tespit edilirse kolluk kuvvetlerinin ceza yazabilme yetkisi bulunmaktadır.

Etap sigorta da Acıbadem bölgesinde faaliyet gösteren bir sigorta şirketidir. Pek çok sigorta poliçesi hazırlayan şirket zorunlu trafik sigortası konusunda da müşterilerine yardımcı olmaktadır.

Trafik sigortası hangi tarafın zararını karşılamaktadır?

Zorunlu trafik sigortası meydana gelen bir kazada karşı tarafın yani sigorta ilişkisi içerisinde bulunmayan kişinin zararını karşılamaktadır. Sigorta ettirenin kendi aracında meydana gelen hasarları karşılamayı taahhüt etmez. Karşı tarafın zararını da ancak sigorta poliçesinde şartları ve sınırları belirlenen teminatlar içerisinde karşılamaktadır. Yani bu sigorta ilişkisinin lehtarı üçüncü kişidir.

Trafik sigortası genel olarak hangi riskleri teminat altına alır?

Her sigorta ilişkisinin teminat altına aldığı riskler birbirinden farklıdır. Zorunlu trafik sigortasının da başlıca temin ettiği hususlar vardır. Ancak bunlara ek olarak sigorta ettiren ve sigorta şirketi arasında ek hususlar da teminat kapsamına alınabilir. Bu konuda herhangi bir engel yoktur. Karayolları Trafik Kanununda yazan asgari riskleri taşıdığı sürece herhangi bir sorun oluşmaz.

Trafik sigortası;

  • Kaza sonucunda karşı tarafın aracında oluşan maddi hasarları karşılar. Elbette bu hasarlar poliçede yazan riskler arasında olmalıdır.
  • Karşı tarafın kaza sonucunda yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle oluşan tedavi masrafları da sigorta kapsamı içerisinde bulunmaktadır. Hastane giderleri, yapılan masraflar, kullanılan ilaçlar vs. bu teminat içerisinde yer alır.
  • Karşı tarafta sakatlık ve ölüm hali oluşmuşsa poliçe kapsamı içerisinde yine belirlenen sınırlar dahilinde oluşan zararları sigorta şirketi karşılamaktadır.

Trafik sigortasının teminat altına aldığı riskler ve hasar belirlenirken sürücülerin kusur oranı da göz önünde bulundurulur.

Siz de trafik sigortanızı henüz yaptırdıysanız ve yaptırmak için uygun bir sigorta şirketi arıyorsanız hemen Acıbadem bölgesinde Etap Sigorta ile iletişime geçin.