Çekmeköy Trafik Sigortası

Trafik sigortası yaptırmak artık günümüzde araç sahibi olan herkes için zorunlu bir unsurdur.

Çekmeköy Trafik Sigortası

Trafik sigortası yaptırmak artık günümüzde araç sahibi olan herkes için zorunlu bir unsurdur. Araç satın alırken işlem gerçekleştikten hemen sonra aracın Trafik sigortası yaptırılır. Çünkü Trafik sigortası yaptırmak zorunludur ve Trafik sigortası yapılmayan durumlarda kesilen cezalar vardır. Trafikte seyir halindeyken aracınızı durduran bir trafik polisi eğer Trafik sigortasının yapılmadığını fark ederse o anda ceza keser. Genellikle araç sahibine para cezası verilir. Hem cezai açıdan hem de güvenlik açısından trafik sigortası yaptırmak son derece önemlidir.

etapsigorta.com.tr olarak firmamız özelikle İstanbul Çekmeköy bölgesinde Trafik sigortası hizmeti vermektedir. Aracınıza ve size en uygun sigortayı kolay bir şekilde halleder.

etapsigorta.com.tr aracınızı ve sizin için gerekli tüm işlemleri yapar ve Trafik sigortanız anında hallolmuş olur.

Trafik sigortasının geçerlilik süresi ne kadardır?

Trafik sigortası yıllık olarak yapılan bir sigortadır. Araç değişikliği olmazsa her yıl aynı zamanlarda poliçe yenilenir ve prim ödenir. Ancak bu süre içerisinde araç değişikliği yaşanırsa bu durumda yeni araç için ayrı bir poliçe düzenlenir ve onun süresi ayrı olarak başlar. Elinizdeki aracı satarsınız artık onun Trafik sigortasını siz ödemesiniz ancak her iki araç da sizin mülkiyetinizde kalacaksa her ikisi için de ayrı ayrı Trafik sigortası yaptırmanız gerekli ve şarttır.

Trafik sigortasının primleri nasıl belirlenir?

Trafik sigortasının primlerinin asgari tutarı belirleyen devlettir. Devletin açıkladığı rakamlara göre belirleme yapılır. Ancak sigorta şirketinin kapsama neleri dahi ettiğine göre bu prim miktarı artabilir. Ancak yine de çok farklı değişiklikler meydana gelmez. Belli araç tipleri için belli sigorta bedelleri ve primleri belirlenir.

Aracın kaza yapıp yapmaması ve sigorta ettirenin ilk sigortası olup olmaması gibi kriterlere göre ödenen primlerde değişiklikler yaşanabilir.

Trafik sigortası özel sigortalar gibi araç sahiplerinin inisiyatifine bırakılmış değildir. Her araç sahibi özel sigorta yaptırmak zorunda değildir ancak Trafik sigortası yaptırmak zorundadır. Bu konuda güvenilir ve işini düzgün yapan sigorta şirketleri ile çalışmak önemlidir. Etap sigorta da İstanbul Çekmeköy bölgesinde güvenilir ve işini düzgün yapan tercih edilen sigorta şirketlerinden birisidir.