Anadolu Semtleri Trafik Sigortası

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası olarak bilinen bu sigorta türü trafik sigortası olarak geçmektedir.

Anadolu Semtleri Trafik Sigortası

Anadolu semtleri İstanbul’un 14 semtini kapsamaktadır. Anadolu Yakası İstanbul‘un Avrupa yakası dışında kalan kısmıdır. Bu ilçeler Adalar, Ataşehir, Çekmeköy, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Üsküdar, Ümraniye, Tuzla, Şile, Beykoz, Kartal, Kadıköy olmaktadır. Tüm sigortalama işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durumdur.

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası olarak bilinen bu sigorta türü trafik sigortası olarak geçmektedir. Otomobil kamyon motosiklet gibi diğer karayolu taşıtları için kullanılan ve yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür.

Zorunlu trafik sigortası yaptırılmış olan bir araç bir kazaya karışması durumunda alacağı maddi hasar şoförün ve yolcuların sağlık giderleri sakatlanma ve ölüm gibi temel teminat poliçe limitleri ne ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır.

Trafik Sigortası Nedir? Ne Zaman Yaptırılmalıdır?

Trafik sigortası karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası olarak bilinmektedir. Bu sigortanın yaptırılması zorunlu olmamakla beraber kişilerin trafikteki yaşayacakları problemler karşısında da en büyük destekçisi olmaktadır.

Siz istediğiniz kadar güvenilir bir şekilde aracınızı kullanmış olsanız da bazı problemlerden kaynaklı kazalar olabilmektedir. Sigorta yaptıracak olan aracın herhangi bir kaza yapması halinde kaza başına verilen tedavi ve vefat teminat bedeli kişi başı tedavi teminat bedeli araç ve kaza başına verilecek maddi hasar teminat bedeli 3 ana başlık altında sıralanmaktadır.

Zorunlu trafik sigortası işlemini yeni bir araç satın aldığınızda zorunlu trafik sigortası mutlaka yaptırılmalıdır. Sıfır araç satın aldığınızda ise doğrudan araç sigortası yaptırmalısınız. Araç ikinci el bir araç satın aldığınızda noterde yapılan satış işleminden sonraki 15 gün içerisinde aracın trafik sigortasının yaptırılması zorunluluğu vardır. Trafik sigorta poliçelerinin süresi 1 yıllıktan bu Süre dolmadan önce sigorta poliçesini yenilenmesi gerekli olmakla beraber yenilenmediği durumda araç trafikten men edilebilir.

Sigorta Şirketinin Özellikleri Neler Olmalıdır?

Bir sigorta şirketi ile yapılacak anlaşmadan önce mutlaka sigorta şirketinin kurumsal olup olmadığını şirket portföyüne bakılmalıdır. Güven hissinizi tatmin etmeyecek hiçbir şekilde anlaşma yapmamanız gerekmektedir. Sigorta şirketlerinde bulunması gereken en önemli özelliklerden biri kesinlikle şirketin kurumsallığı finansal büyüklüğü olacaktır.