Schengen Vizesi ve Kapsamlı Seyahat Sigortası

Yurt içi ya da yurt dışı fark etmeksizin tüm seyahatlerde belli riskler vardır.

Seyahat Sigortası Nedir ve Ne İşe Yarar?

Hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerde yaşanabilecek her türlü kaza, hastalık, valiz kaybolması gibi durum ve riskleri güvence altına almak için yapılan sigorta, seyahat sigortasıdır. Bunun yanı sıra seyahat sigortası, Avrupa ülkeleri vize işlemlerinde ön koşul olması sebebiyle "vize sigortası" (shengen vizesi) olarak da bilinir.

Neden Seyahat Sigortası Yaptırmalısınız?

Yurt içi ya da yurt dışı fark etmeksizin tüm seyahatlerde belli riskler vardır. Aniden yaşanan kazalar, beklenmeyen hastalıklar veya valizinizin kaybolması gibi birçok olumsuz durum başınıza gelebilir. Tüm bunları dert etmeden huzurlu bir tatil keyfi yapabilmek için seyahat sigortası yaptırmak en doğru seçim olacaktır. Huzur ve güven sağlamasının yanı sıra maddi anlamda da avantajlar sağlayan seyahat sigortası, yaşanabilecek tüm aksiliklerde sizi, ekonomik anlamdaki olumsuzluklardan da fazlasıyla koruyacaktır. Ayrıca uçağın gecikmesi, seyahatin iptal edilmesi gibi maddi açıdan zarar göreceğiniz durumlarda zararınızı karşılar ve ekonomik anlamda mağdur olmanızı önler. Bunun yanında tatile giderken ve gelirken oluşan yol masraflarını da koruma altına alır. Bu sayede ekonomik anlamda oluşabilecek tüm zararlardan korunmuş olursunuz.

Seyahat Sigortası (Schengen Vizesi) Fiyatları

En az bir gün ve en çok bir yıl için yapılabilen seyahat sigortalarında fiyatı belirleyen birçok unsur vardır. Seyahat edecek olan kişi sayısı, seyahatin süresi, seyahat edilecek olan ülke ya da şehir, kişilerin yaşı ve yaptırmak istenen seyahat poliçesinin şartları gibi birçok faktör seyahat sigortası fiyatını belirler. Bu nedenle tek ve net bir fiyat söylemek mümkün değildir.

Seyahat Sigortası Yaptırmak İsteyenler Ne Yapmalı?

Schengen ülkeleri de dahil birçok ülkenin şart koştuğu seyahat sigortası yaptırmak çok kolaydır. Bir sigorta şirketiyle iletişime geçerek çok kısa bir sürede ve çok kolay bir şekilde zorunlu seyahat sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Seyahat Sigortanız Etap Sigorta ile Hazır

Eğer sizde tatiliniz boyunca güvence altında olmak için seyahat sigortası yaptırmak istiyorsanız Çekmeköy sigorta denince ilk akla gelen Etap Sigorta'ya uğramalı ve seyahat sigortanızı yaptırarak güven içinde tatilinizin tadını çıkarmalısınız.