Acıbadem Trafik Sigortası

Acıbadem trafik sigortası ile maddi ve manevi zararlara karşı güvencede kalmış olursunuz.

Acıbadem Trafik Sigortası

Zorunlu sigorta türlerinden biri olan Trafik Sigortası, olası bir kazada diğer motorlu taşıtlara ya da üçüncü kişilere verebileceğiniz zararlara karşı sizi teminat altına alır. Acıbadem trafik sigortası ile maddi ve manevi zararlara karşı güvencede kalmış olursunuz.

Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalı?

Türkiye’de trafiğe çıkan bütün araçların sigortalı olması bir zorunluluktur. Bahsi geçen bu zorunluluk, her araç sahibinin trafik sigortası yaptırması gerektiğini ifade eder. Bu sigorta çeşidi çoğunlukla Kasko ile karıştırılır. Kasko sigortasından farkı ise şudur; Zorunlu Trafik Sigortası, sigortayı yaptıranı değil, sigorta yaptıran kişiden kaynaklanan olası bir kazada karşı tarafın uğrayacağı zararları karşılayacak olmasıdır. Bu da sigorta yaptıran şahsın maddi zarar görmesini de önlemiş olur. Talep etmeniz halinde sigorta poliçenize farklı teminatlar da ekletebilirsiniz. Bu teminatlar arasında aşağıdakiler de vardır:

  • Koltuk Ferdi Kaza
  • Artan Mali Sorumluluk
  • Hukuksal Koruma
  • Mini Onarım ve Bakım

Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

Acıbadem trafik sigortası kapsamında poliçede tanımlanan maddelere göre, araç sahibi herhangi bir araca veya üçüncü şahsa zarar verir ise bu zararlar sigortanın limitleri dahilinde karşılanır. Hasar meydana geldiği zaman yapılması gereken ilk şey zaman kaybetmeden sigorta şirketiyle iletişime geçmektir. Böylece hasarın belirlenmesi daha hızlı şekilde gerçekleşir ve yasal süreye uyulmuş olur.

Trafik Sigortası Nasıl Hesaplanır?

Acıbadem trafik sigortası için ödenecek ücretler, sigortanın limiti ve kapsamı, yasal olarak belirlenir. Sigorta tutarının hesaplanması ve sigorta yaptırmak isteyen kişinin ödeyeceği ücret, farklı etkenlere göre değişiklik gösterir. Trafik sigortası fiyatları şu bilgilere göre hesaplanır:

  • Aracın kullanım tipi
  • Araç temel bilgileri
  • Araç sahibinin ikamet ettiği şehir ve aracın kullanıldığı şehir
  • Sigortalı aracın hasar geçmişi
  • İsteğe göre ek teminatlar

Trafik Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Zorunlu trafik sigortasının ücretleri, her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenir. Aracınız için en uygun fiyatlı trafik sigortası talepleriniz için firmamızla iletişime geçebilir, hemen teklif alabilirsiniz.

Trafik Sigortası Evrakları Neler?

Zorunlu trafik sigortası yaptırmak istediğinizde birkaç evrak hazır etmeniz gerekir. Araç bilgilerinin bulunduğu ruhsat ve araç sahibinin kimlik belgesi yeterli olmaktadır.