Acıbadem Kasko Sigorta

Acıbadem Kasko Sigorta

Birçok kiÅŸi, kasko sigortasının detaylarını öÄŸrenmek istiyor. Bu yazıda Acıbadem kasko sigorta ile alakalı her bir bilgiyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Ä°ÅŸte detaylar…

Acıbadem Kasko Nedir?

Herhangi bir motorlu kara taşıtı sigortası olarak bilinen kasko, sigortayı yaptırmış olan araç sahibi kiÅŸinin ve arabasının karşılaÅŸabileceÄŸi hasarların karşılanmasını temin eden sigorta bütünüdür. Kasko yaptırmış olan araç sahibi kiÅŸi, kendini ve arabasını trafik esnasında karşı karşıya gelme olasılığı olan zararlara karşı güvence altına almaktadır.

Kasko sigortasının asıl amacı ise sigorta sahibine ait olan motorlu aracın karşılaÅŸabileceÄŸi asıl zararları tazmin etme gücüdür. Kasko, yaptırılması zorunlu bir sigorta çeÅŸidi deÄŸildir. Kasko sigortası yaptırıp yaptırmamak tamamen size kalmış bir ÅŸeydir. Fakat trafik esnasında karşınıza çıkabilecek olası riskleri düÅŸündüÄŸünüzde bu sigortayı yaptırmak isteyeceÄŸinizden eminiz.

Acıbadem Kasko Sigortasının Önemi Nedir?

Öncelikle ÅŸunu hatırlatmakta fayda var diye düÅŸünüyoruz; araç sahibine ek teminatlar sunuluyor ve kasko sigortası tercihi sırasında esneklik saÄŸlanıp özel kasko planları meydana getiriliyor. Kasko sigortasında yer alan poliçe teminatları, trafik sigortası poliçe teminatları dahilinde daha geniÅŸ kapsamlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Trafik sigortası sadece trafik kazası sırasında iÅŸleme koyuluyor. Fakat kasko; trafik kazası, terör durumları, hırsızlık ve doÄŸal afetler gibi birçok durumda iÅŸleme giriyor.

Acıbadem kasko sigortası sınırları içerisinde poliçe süresi genel olarak 1 sene oluyor. Senenin her anında arabanız için mühim bir unsur olan kasko sigortasının önemi, kış mevsimi geldiÄŸinde daha da artmış oluyor. Bu durumun sebebi ise saÄŸlıklı olan araç sürüÅŸ ÅŸartlarının var olmamasından kaynaklanıyor.

Kış mevsiminde kar, buzlanma, sis ve dolu gibi birçok hava olayı kaza yapmanıza zemin hazırlayabilir. Aynı esnada meydana gelebilecek bir doÄŸal afet neticesinde arabanız büyük bir hasar görebilir. Bu gibi durumlarda arabanızı ve kendinizi korumak için aracınızın kasko sigortasının olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kış mevsiminin olumsuz olanaklarından ötürü meydana gelebilecek olan kazalarda siz ve aracınız açısından en yararlı unsur kesinlikle kasko sigortası olmaktadır. Trafik kazası haricinde olumsuz hava koÅŸullarında aracınızda kendini gösterebilecek herhangi bir hasar da her zaman kasko sigortası tarafından karşılanmaktadır.