Acıbadem Kasko Sigorta

Birçok kişi, kasko sigortasının detaylarını öğrenmek istiyor.

Acıbadem Kasko Sigorta

Birçok kişi, kasko sigortasının detaylarını öğrenmek istiyor. Bu yazıda Acıbadem kasko sigorta ile alakalı her bir bilgiyi rahatlıkla bulabilirsiniz. İşte detaylar…

Acıbadem Kasko Nedir?

Herhangi bir motorlu kara taşıtı sigortası olarak bilinen kasko, sigortayı yaptırmış olan araç sahibi kişinin ve arabasının karşılaşabileceği hasarların karşılanmasını temin eden sigorta bütünüdür. Kasko yaptırmış olan araç sahibi kişi, kendini ve arabasını trafik esnasında karşı karşıya gelme olasılığı olan zararlara karşı güvence altına almaktadır.

Kasko sigortasının asıl amacı ise sigorta sahibine ait olan motorlu aracın karşılaşabileceği asıl zararları tazmin etme gücüdür. Kasko, yaptırılması zorunlu bir sigorta çeşidi değildir. Kasko sigortası yaptırıp yaptırmamak tamamen size kalmış bir şeydir. Fakat trafik esnasında karşınıza çıkabilecek olası riskleri düşündüğünüzde bu sigortayı yaptırmak isteyeceğinizden eminiz.

Acıbadem Kasko Sigortasının Önemi Nedir?

Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var diye düşünüyoruz; araç sahibine ek teminatlar sunuluyor ve kasko sigortası tercihi sırasında esneklik sağlanıp özel kasko planları meydana getiriliyor. Kasko sigortasında yer alan poliçe teminatları, trafik sigortası poliçe teminatları dahilinde daha geniş kapsamlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Trafik sigortası sadece trafik kazası sırasında işleme koyuluyor. Fakat kasko; trafik kazası, terör durumları, hırsızlık ve doğal afetler gibi birçok durumda işleme giriyor.

Acıbadem kasko sigortası sınırları içerisinde poliçe süresi genel olarak 1 sene oluyor. Senenin her anında arabanız için mühim bir unsur olan kasko sigortasının önemi, kış mevsimi geldiğinde daha da artmış oluyor. Bu durumun sebebi ise sağlıklı olan araç sürüş şartlarının var olmamasından kaynaklanıyor.

Kış mevsiminde kar, buzlanma, sis ve dolu gibi birçok hava olayı kaza yapmanıza zemin hazırlayabilir. Aynı esnada meydana gelebilecek bir doğal afet neticesinde arabanız büyük bir hasar görebilir. Bu gibi durumlarda arabanızı ve kendinizi korumak için aracınızın kasko sigortasının olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kış mevsiminin olumsuz olanaklarından ötürü meydana gelebilecek olan kazalarda siz ve aracınız açısından en yararlı unsur kesinlikle kasko sigortası olmaktadır. Trafik kazası haricinde olumsuz hava koşullarında aracınızda kendini gösterebilecek herhangi bir hasar da her zaman kasko sigortası tarafından karşılanmaktadır.