Olmazsa Olmaz Sigortalar

Bir kişinin ya da bir şeyin önceden ödenmiş olan primi karşılığında, malları, hayatı ve sağlığı üzerinde ileriki zamanlarda karşısına çıkabilecek zararları gidermek amacıyla, sigorta işi ile uğraşan firmalar ile yaptıkları sözleşme sigorta olarak adlandırılır.

Sigorta Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bir kişinin ya da bir şeyin önceden ödenmiş olan primi karşılığında, malları, hayatı ve sağlığı üzerinde ileriki zamanlarda karşısına çıkabilecek zararları gidermek amacıyla, sigorta işi ile uğraşan firmalar ile yaptıkları sözleşme sigorta olarak adlandırılır. Bu sigorta sözleşmesi sayesinde yaşanabilecek herhangi bir kaza durumunda, sigorta yaptıran kişi veya kişiler tazminat almaya hak kazanır.

Sigorta Neden Önemlidir?

Hayatta her an başımıza türlü kazalar gelme riski vardır. Sigorta yaptırmak belki bu riskleri, kazaları ya da can kayıplarını önleyemez fakat geride kalanların hayatlarını güvence altına almak için olmazsa olmaz bir önlemdir.

Mutlaka Yaptırılması Gereken Sigorta Çeşitleri Nelerdir?

Trafik Sigortası: Trafiğe çıkan her aracın yaptırmak zorunda olduğu sigortadır. Kaza da karşı tarafın ya da zarar gören 3. şahsın bedeni ve maddi zararlarını gidermeye yönelik sigortadır.

Özel Sağlık Sigortası: Yaşanabilecek hastalıklar ya da kaza sonrası vücudumuzda meydana gelebilecek hasara karşı kendimizi korumaya almak için yapılan sigorta çeşididir.

Kasko: Bir araç için şüphesiz ki olmazsa olmaz sigorta çeşididir. Aracın başına gelebilecek yanma, çalınma, kaza gibi her durumda masrafı karşılayan sigorta kaskodur.

Zorunlu Deprem Sigortası: Deprem sonrasında meydana gelen hasar ve zararları güvence altına almak için yapılan sigortadır.

Bireysel Emeklilik Sigortası: Zaten hâlihazırda var olan emeklilik kazancına ek olarak kendi birikiminizle ayrı bir emeklilik fonu oluşturmak için kullanılan sigortadır.

Yıllık Hayat Sigortası: Ölüm durumunda geride kalan aile bireylerini güvence altında tutmak için yapılan sigorta çeşididir.

Konut Sigortası: Evinizin başına gelebilecek yangın, hırsızlık ve deprem gibi risklere karşı evi sigorta altına almak için yapılır.

Seyahat Sigortası: Yurt içi veya yurt dışı seyahatlerde başa gelebilecek valiz kaybolması, hastalık ya da kaza gibi her türlü riske karşı yapılan sigortadır.

Tüm Sigorta İşleriniz İçin Etap Sigorta Burada

Çekmeköy sigorta denince ilk akla gelen sigorta şirketi olan Etap Sigorta, her türlü sigorta işinizi en profesyonel şekilde halleder ve en kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerine sunar. Siz de tüm sigorta işleriniz için mutlaka Etap Sigorta ile iletişime geçin.