Çokça Duyup Göz Ardı Ettiğimiz Sağlık Sigortası

Sağlık sorunları, ne yazık ki hayatımızın kaçınılmaz gerçeklerden biridir.

Sağlık Sigortası Nedir?

Sağlık sorunları, ne yazık ki hayatımızın kaçınılmaz gerçeklerden biridir. Kendimizi çok sağlıklı hissediyor olabiliriz ama bu her an bir hastalık ya da kaza sonucunda sağlık sorunları yaşama ihtimalimiz olduğu gerçeğini maalesef değiştirmiyor. Tam da bu noktada yaşayabileceğimiz sağlık sorunlarının tedavisi için kendimizi güvence altına almamızın gerekliliğini daha iyi anlıyoruz. Peki, bu güvence altına alma işlemini nasıl yapmalıyız? Burada cevap tabiki sağlık sigortası yaptırmak olacaktır.

Sağlık sigortasını, hastalık ya da kaza sonucunda meydana gelen sağlık sorunlarının tedavisini, poliçede yer alan teminat ve şartlar dâhilinde karşılayan sigorta türü olarak tanımlayabiliriz. Bu yüzden poliçe dikkatlice hazırlanmalı ve eğer varsa ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz teminatları da poliçeye ekletmelisiniz.

Sağlık Sigortası Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık sigortasının, "Özel Sağlık Sigortası" ve "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" olmak üzere iki çeşidi vardır. Tamamlayıcı sağlık sigortasında SGK'lı olmanız gerekir ve yalnızca anlaşmalı sağlık kurumlarında ücret ödemeden muayene olabilirsiniz. Özel sağlık sigortasında ise şartlar yoktur.

Neden Özel Sağlık Sigortası Yaptırmalısınız?

Özel sağlık sigortaları, sigortayı yaptırmış olanlara çok sayıda avantaj ve kolaylıklar sağlar. Bunların başında, kaza ya da hastalık durumunuzda iyi koşullarda tedavi olmanızı sağlarken aynı zamanda da sizi bu tedavinin yüklü masraflarından kurtarması gelir. Ayrıca hastalık süreciniz boyunca ihtiyacınız olan ilaç, tedavi vs giderlerini de dert etmeden ve zorlanmadan karşılama imkanı sağlar.

Şüphesiz ki tüm tedavi süreçlerinde moral oldukça önemli bir unsurdur. Sizinle özel ilgilenilen bir ortamda, yüksek standartlarda ve de tüm bunlara maddi olarak sarsılmadan sahip olmak, tedavi sürecinizde moralinizi de fazlasıyla yükseltecek bu da tedavi sürecinizi olumlu etkileyecektir.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Özel sağlık sigortasına ödemeniz gereken prim, sağlık geçmişiniz, yaşınız, cinsiyetinizi ve poliçeye eklemek istediğiniz ek teminatlara göre belirlenir. Bu yüzden de primler kişisel olarak hesaplanır ve "Özel sağlık sigortası fiyatı nedir?" sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir.

Sağlık Sigortasını Nasıl Yaptırabilirsiniz?

Sizde sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız Çekmeköy Sağlık Sigortası denince ilk akla gelen Etap Sigorta'ya gelebilir ve sağlığınızı güvence altına almış olmanın rahatlığına kavuşabilirsiniz.