Anadolu Yakası Semtleri İnşaat Sigortası

İnşaat sigortası yaptırılması durumunda inşaat tamamlanana kadar meydana gelebilecek birtakım zararlara karşı güvence oluşturulması sağlanır.

Anadolu Yakası İnşaat Sigortası

Anadolu Yakası'nda toplam 14 tane ilçe bulunmaktadır. Bu yakada yer alan ilçeler Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar şeklindedir. Bu ilçelerde yapılan inşaatların sigorta yapılması halinde inşaat bitene kadar inşaata gelebilecek herhangi bir zarar için tedbir alınmış olacak ve olası riskler önlenmiş olacaktır.

Sigorta seçimi ile anlaşırken ve seçim yaparken belli kriterlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Hem poliçenin kapsamı önemlidir hem de sigorta şirketinin portföyü dikkate alınmalıdır. Kurumsal olmayan bir şirket faydadan çok zarar sağlar. Çünkü olası bir durum karşısında tedbir alamamış olacaksınız. Sigorta işlemi oldukça önemli bir iştir dikkat edilmesi gereken bir husustur.

İnşaat Sigortası Nedir? Neden Tercih Edilir?

İnşaat sigortası demek ödenen bir prim karşılığında inşaatın belirli risklere karşı sigorta şirketi aracılığı ile güvence altına alındığı bir tür sözleşmedir. Sigorta poliçesinde inşaatın önceden bilinmeyen ve poliçede yer alan istisnalar dışında kalan sebeplerle zarara uğramasını kapsamaktadır. Poliçe kapsamı oldukça önemlidir.

İnşaat sigortası yaptırılması durumunda inşaat tamamlanana kadar meydana gelebilecek birtakım zararlara karşı güvence oluşturulması sağlanır Sigorta her zararı karşılamayacağı gibi poliçenin kapsamı burada oldukça önemlidir. Zarar meydana geldiğinde ne yapılması gerektiği gibi konulara hakim olmak oldukça faydalıdır. Poliçe iyice incelenmeli ve kapsamına hakim olunmalıdır.

Sigorta Şirketi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnşaat sigortalarındaki önemli hususlardan biri poliçenin kapsamı noktasındadır. İnşaatta ihtiyaç duyulabilecek hususları kapsayan poliçeleri olan sigorta şirketleri ile çalışmakta fayda vardır. Her poliçe aynı kapsam ve içeriğe sahip olmadığı için çok dikkat edilmelidir.

Anlaşacağınız sigorta şirketinin büyüklüğü ve kurumsallığı oldukça önemlidir. Çünkü sahip olduğu finansal güç, hasar ödeme süresi sigorta şirketlerinin tercih edilme sebeplerinin başında gelir. Tüm bunlar dikkate alınarak seçim yapılmalıdır ve poliçe kapsamına göre karar verilmelidir. Sigorta şirketlerinin prim ödeme Fiyatları poliçe kapsamı ve içerik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. En az prim alan şirket arayışından çok en kapsamlı poliçesi olan şirket ile anlaşılmalı ve imzalar detaylara hakim olduktan sonra atılmalıdır.