Trafik Sigortası

Trafik Kanunu’na göre bütün motorlu taşıt sahiplerinin trafik sigortayı yaptırmaları zorunluluktur.

Trafik Sigortası

Trafik sigortası ülkemizde zorunlu olmasına rağmen, milyonlarca insan bu sigortayı yaptırmıyor. Otomobiller ve ağır vasıta araçlar dışında motosikletlerin de trafik sigortasının olması gerekiyor. Trafik sigortasının olmaması hem araç hem de insan güvenliğini riske atabiliyor. Hatta daha büyük masrafları beraberinde getiriyor.

Trafik Sigortası Zorunlu Mu?

Ülkemizde araç sahiplerini ilgilendiren iki tür sigorta çeşidi bulunur. Bunlar kasko ve trafik sigortasıdır. Kasko zorunlu değildir, ancak trafik sigortasının yaptırılması gerekir. Trafik Kanunu’na göre bütün motorlu taşıt sahiplerinin bu sigortayı yaptırmaları zorunluluktur. Trafik sigortası olmadığı tespit edilen her türlü motorlu araç, trafikten alıkoyulur.

Trafik Sigortası Yaptırmamanın Cezası Var Mı?

Aracınızın trafik sigortasının bulunmadığı tespit edildiğinde para cezası alırsınız. Trafik cezası tutarı her sene değişiklik gösterir. 2021 senesi itibariyle trafik sigortası olmayan kişilerin ödemesi gereken ceza miktarı 144 lira olarak belirlenmiştir. Tutarı ilk on beş gün içinde ödediğiniz zaman yüzde 25 oranında indirim elde edersiniz ve 108 lira ödeme yaparsınız.

Trafik Sigortası Fiyatları

Motosiklet, kamyon, traktör, otobüs ve otomobil gibi her türlü motorlu aracın trafik sigortasının olması önemlidir. Trafik sigortası fiyatları aracın türüne ve şehrinize göre farklılık gösterir. Aracınız için trafik sigortası teklifi almak istediğinizde firmamızla iletişime geçebilir, müşteri dostu fiyat politikamızdan siz de faydalanabilirsiniz.

Trafik Sigortasının Önemi

Trafik sigortası; sizi, aile üyelerinizi, yolcularınızı ve diğer sürücüleri korumaya yardımcı olabilir. Bir kaza meydana gelirse, ortaya çıkabilecek herhangi bir mülkün hasarı veya bedensel yaralanma masraflarıyla ilgilenmek için doğru sigortaya sahip olmanız gerekir. Kendinizi ve ailenizi korumaya nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenmek için Ethica Sigorta ile iletişim kurabilir, size özel tekliflerden yararlanabilirsiniz.

Trafik Sigortası ile Zamandan ve Zorluklardan Tasarruf Edin

Bir araba kazasının sonuçları inanılmaz derecede zaman alıcı ve sıkıcı olabilir. Uygun teminatla, kazaya karışan diğer sürücüler ve mülk sahipleriyle pazarlık yapmaktan ve aracınızın onarım veya değiştirme maliyetlerini yönetmekten kaçınabilirsiniz. İdeal bir trafik sigortası bu baş ağrılarının çoğunu gidermeye yardımcı olabilir. İyi bir trafik sigortası poliçesi araç çekme, onarım ve değiştirme işlemlerine ve diğer sürücülere verilen hasarların maliyetlerini karşılamaya yardımcı olabilir.