Üsküdar Trafik Sigortası

Trafik sigortası 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununca belirlenmiş yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür.

Üsküdar Trafik Sigortası

Trafik sigortası 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununca belirlenmiş yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Trafiğin, araçların, sürücülerin ve yayaların can ve güvenliği için yaptırılması devlet tarafından zorunlu tutulmuştur. Çünkü bir yıl içerisinde yüz binlerce küçük ya da büyük çaplı trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu trafik kazalarının bir kısmında yalnızca araçlar hasar görürken bir kısmında ise maalesef insanlar da hasar görmektedir. Trafik sigortası meydana gelen kazada araçların hasarını karşılamak için zorunlu tutulmuştur. Genellikle karşı tarafın zararını karşılayan trafik sigortası kişinin kendi zararını karşılamaz. Kişinin kendi zararını da karşılayacak kapsamda yapılan sigorta türü kaskodur. Trafik sigortasının kapsamı daha dar iken kaskonun kapsamı çok daha geniştir.

Üsküdar'da faaliyet gösteren Etap Sigorta olarak şirketimiz her türlü araç sahibine trafik sigortası yaptırma konusunda yardımcı olmaktadır. Müşterilerimiz şirketimizden her zaman memnun kalmaktadır.

Trafik sigortasının kapsamında neler var?

Trafik sigortası esas olarak zarar görmüş aracın hasarını karşılamayı temin eder. Ancak bununla birlikte trafik sigortasının karşıladığı bazı başka gider ve masraflar da vardır. Bunlara örnek vermek gerekirse;

  • Kişinin yaptığı sağlık giderleri
  • Kişinin sakatlanması halinde sakatlık teminatı
  • Kişi kaza sonucunda ölürse geride kalan yakınları ve bakmakla yükümlü olduklarının masrafları
  • Kişi ölürse yakınlarına ödenecek tazminat

Trafik sigortası kapsamında manevi tazminat talep edilemez. Bu konu sigorta poliçesinin kapsamı dışında bırakılmıştır.

Trafik sigortası teminatları değişir mi?

Trafik sigortasının yaptırılması kanunen zorunludur. Her araç tipi için bu sigortanın yapılması zorunludur fakat araç çeşidine göre sigorta poliçesinin teminat kapsamı değişmektedir. Araçların marka ve modellerine göre değil sınıflandırmaya göre teminatların kapsamı değişmektedir. Örnek vermek gerekirse;

  • Binek taksi
  • Kamyon
  • Kamyonet
  • Minibüs
  • İş makineleri
  • Römorklar

Gibi araçların trafik sigortasının teminat kapsamı birbirinden farklıdır.

Bu araçların sınıflandırması kullanım amacına ve işlevine göre değişmektedir. Aynı şekilde araçların boyutu da işlevine göre değişir. Üsküdar bölgesi için Etap Sigorta her araç tipine uygun sigorta poliçesini hazırlayarak araç sahiplerine sunmaktadır. Teminatların değişimine göre sigorta bedeli ve ödenecek primler de aynı oranda değişiklik göstermektedir.