Çekmeköy İnşaat Sigortası

Çekmeköy inşaat sigortası güvencesi altında her inşaat, huzur ve güvenle inşa edilmeye devam edilir.

Çekmeköy İnşaat Sigortası

İnşaat sigortası, inşaat tamamlanana kadar geçen süreçte oluşabilecek muhtemel zararları karşılamak amacıyla yapılır. Söz konusu sigorta, ödenen prim karşılığında inşaatın belirlenmiş risklere karşı sigorta şirketince garantiye alındığı bir teminat türüdür. Bu sigorta, konusunu oluşturan değerlerin teminat müddeti süresince inşaat sahasında bulunulduğu sırada önceden bilinmeyen ve herhangi bir sebeple oluşan ziyan ve hasarın güvence altına alınmasına yönelik bir sigorta çeşididir. Poliçede gösterilmiş olan sigorta bedelinin, proje bitiminde ulaşılacak olan projenin nihai değerine eşit olması gerekmektedir. Bu kapsamda, konuttan iş yerine, köprüden baraja kadar her inşaat türünde meydana gelebilecek olası çeşitli zararlar için Çekmeköy inşaat sigortası yaptırılmaktadır.

İnşaat Sigortası Hangi Zararları Kapsar?

Tanımından da anlaşılacağı üzere inşaat sigortası, beklenmedik ve aniden gelişen hasarlar için yaptırılmaktadır. İnşa edilen yapıyı, sel, deprem, su baskını, yangın, yıldırım, uçak çarpması, toprak kayması, işletme kazaları, hırsızlık, dikkatsizlik sonucu meydana gelen vakalara karşı koruyan inşaat sigortası, tüm hususlar göz önüne alınarak ve hesaplanılarak yaptırılmalıdır. Her türlü zarara karşı o zarara karşılık gelen prim miktarı belirlenmiş olur. Bu bağlamda, inşaatın bekçili olması ya da olmaması hırsızlık yönünden, bölgenin sahip olduğu zemin heyelan açısından, iklim sel bakımından zararı arttıracak unsurlar içerisinde yer aldığından primler bu riskler doğrultusunda artış gösterebilmektedir. Çekmeköy inşaat sigortası güvencesi altında her inşaat, huzur ve güvenle inşa edilmeye devam edilir.

İnşaat Sigortası Kapsamında Dikkat Edilmesi Gerekli Hususlar

Her başlanan ve yapılan işin belli bir risk taşıdığı dünyamızda, risksiz hiçbir iş yok değerlendirmesinde bulunulabilir. Bu bakımdan, riskleri dikkate almak ve onları ayrıntılı bir şekilde değerlendirmek, onlara karşı çeşitli önlemler almak; iş sahiplerinin ve organizatörlerin en çok dikkat etmesi gereken konuların başında gelir. Belirli özelliklere ve şartlara sahip Çekmeköy inşaat sigortası yaptırılacağı vakit, dikkat edilmesi gereken diğer bir husus; sigortanın hangi firmaya yaptırılacağıdır. Sigorta yaptırılmaya karar verilen firmanın kurumsal olması ve sigorta poliçesinin kapsamının net bir şekilde belirlenmesi her iki taraf açısından da son derece mühimdir.